Cégünkről      Szolgáltatásaink      Elérhetőség      Ajánlatkérés      Reklámfilm      Ügyfélkapu      Tippek, ötletek      Hírlevél      Vendégkönyv      Állásajánlatok  
Fürészüzem        Fatelep        Famegmunkáló üzem        Zsindelycentrum        Bútorlaptelep        Lapszabászat        Nagyker tevékenység
Kiemelt hírek
Keressen a cikkek között
 
 
Akciók, újdonságok
 
 
 
 
Tippek, ötletek
 


 
 
A megfelelő tetőtéri ablak kiválasztása
2010-02-02 21:28:31


A VELUX kínálatában sokféle ablaktípus és méret található, melyek egyenként vagy csoportosan is beépíthetők, felszerelhetők árnyékolókkal, elektromos működtetéssel akár utólag is. Ahhoz azonban, hogy a felhasználó számára a legjobb megoldást kínálhassuk, lényeges a szempontok körültekintő kiválasztása.


Fényviszonyok a tetőtérben

 

A tetőtérben kialakuló fényviszonyokat több összetevő is befolyásolja. A hatósági előírások mellett a bevilágító felületek mérete, elhelyezése és a különböző tetősíkokon való elosztása mind-mind átgondolandó. Emellett a kitekintés lehetőségét is biztosítani kell, miközben a mélyebben fekvő terek is világosak maradnak.


A tetőablak méretének kiválasztása

A fényviszonyok mellett  az ideális kitekintés is igen fontos szempont egy tetőtéri ablak kiválasztásánál.

Hogyan működtessük tetőtéri ablakunkat?

A VELUX tetőtéri ablakok manuálisan, kézi és elektromos távműködtetéssel is nyithatók-zárhatók. Az sem közömbös a kényelmes felhasználás szempontjából, hogy alsó vagy felső nyitószerkezettel rendelkezik az ablak.

A tetőtér szellőztetése

A tetőtérben különösen fontos a megfelelő módon végrehajtott rendszeres szellőztetés.

A helyes ablakbeépítési magasság megválasztása

Tetőterek beépítésénél az egyik leggyakoribb kivitelezési hiba  - a tetőtéri ablak méretének rossz megválasztása mellett - az ablak helytelen magasságba történő beépítése.

A cikk képei:

 

Honlap: Dimensions Kft.