MULTIROCK

Termékleírás: Rugalmas, műgyanta kötésű, csupasz, normál kőzetgyapot lemez.
Méret: 1000×625 mm
Hővezetési tényező: 0,033 W/mK
Éghetőség: nem éghető

MAGASÉPÍTÉS
Válaszfalakhoz, homlokzati acél kazettákhoz, külső falak utólagos belső hőszigeteléséhez, fafödémekhez és álmennyezetekhez.

Az iparosított technológiával készült épületek (pl. nagyblokkos, paneles, alagútzsalus stb.) falainak nem kielégítő hőszigetelése a volt szocialista országok építészetének egyik legterhesebb öröksége. Az ilyen épületekben található helyiségek külső falait legcészerűbb Rockwool MULTIROCK PLUS-szal utólagosan, belülről hőszigetelni. A belső burkolat mögött ilyen esetben mindig párazáró műanyag fóliát kell beépíteni. A Rockwool MULTIROCK PLUS alkalmazásának egyik legígéretesebb területe a könynyűszerkezetes épületek homlokzati acél kazettáiba történő beépítés.
A kőzetgyapot lemezek kellő merevsége az acélkazetták mellett lehetővé teszi a járatos gipszkarton válaszfal rendszerekben alkalmazott C profilú vázoszlopok közé történő beépítést is, a 625, illetve 600 mm-es lemezszélesség szükségtelenné teszi a lemezek beszabását is. A Rockwool MULTIROCK PLUS kőzetgyapot lemezek egyik szélükkel a gipszkarton válaszfal C profiljába illesztve akár 5 m magasságig is egymásra helyezhetők anélkül, hogy a kivitelezést követően a gipszkarton borítás mögött lecsúsznának.
A Rockwool MULTI-ROCK PLUS kitűnő hangszigetelési, hangelnyelési tulajdonsággal rendelkezik. A hanghullámok, mint mechanikus rezgés a kőzetgyapot belsejébe jutva az elemi kőzetszálak között súrlódási hővé alakul át.
A Rockwool MULTIROCK PLUS kiváló hőszigetelő képessége folytán az energiatakarékosság egyik leghatékonyabb eszköze. Nemcsak a megfelelô zajvédelmet biztosítja, hanem egyúttal javítja a belső terekban a komfortérzetet is.

A Rockwool MULTIROCK PLUS-t igen magas, 1000 °C feletti olvadáspontja és „nem éghető (A1)” besorolása különösen alkalmassá teszi olyan falszerkezetek hő- és hangszigetelésére, melyek esetében a tűzvédelem kiemelt jelentőségű. A Rockwool MULTIROCK PLUS többcélú kőzetgyapot lemez nemcsak a megvédi a vele szigetelt szerkezeteket az esetleges tűz hatásával szemben, hanem a tűzterjedést is meggátolja. Hő hatására mérgező, robbanásveszélyes vagy tájékozódást korlátozó füstöt nem fejleszt. A Rockwool MULTIROCK PLUS kőzetgyapot lemez öregedésálló, nem korhad, nem zsugorodik és nincs hőmozgása. Rovarok és rágcsálók nem tesznek kárt benne. A Rockwool MULTIROCK PLUS magyar termék.
A Rockwool MULTIROCK PLUS kiváló minôségét az ISO 9001 szerinti szigorú gyártóművi és független külső minőség-ellenőrzés szavatolja.

DELTAROCK

Termékleírás: Rugalmas, műgyanta kötésű, csupasz, normál kőzetgyapot lemez.
Méret: 1000×625 mm
Hővezetési tényező: 0,033 W/mK
Éghetőség: nem éghető

MAGASÉPÍTÉS
Európa közkedvelt kőzetgyapot terméke a magastetők szarufák közötti hőszigeteléséhez.

A Rockwool DELTAROCK éklemez ideális szigetelőanyag a magastetők szarufák közötti hőszigeteléséhez. Az ék-lemezeket átfogójuk mentén egymással szembeforgatva és eltolva az éklemezek befogói között 50 és 100 cm közötti bármilyen szarufaköz-távolságot (illetve az ékeknek a szarufák közé történő optimális befeszüléséhez szükséges, annál 1 cm-rel nagyobbat) egyszerűen beállíthatunk. Az éklemezek túlnyúló sarkait késsel le lehet vágni. Az éklemezeket bárki, különösebb szaktudás és segítség nélkül is könnyedén beépítheti. Az elemek leszabása során csak a levágott sarkok képeznének hulladékot, de kisebb zugok kitöltéséhez ezek is felhasználhatók, ezért gyakorlatilag nincsen beépítési anyagveszteség. Mivel a Rockwool DELTAROCK éklemezek kellő saját merevséggel rendelkeznek ahhoz, hogy a szarufák közé befeszüljenek, ezért semmilyen pótlólagos rögzítésükre nincs szükség!

A Rockwool DELTAROCK éklemezek rugalmasak, hézagmentesen csatlakoznak egymáshoz és a szarufákhoz. Teljes keresztmetszetükben víztaszítóak, így a beépítés során vagy azután támadó nedvességgel (csapóeső, porhó) szemben ellenállóak.

A Rockwool DELTAROCK kiváló hőszigetelő képessége folytán az energiatakarékosság egyik leghatékonyabb eszköze. Nemcsak a megfelelő zajvédelmet biztosítja, hanem egyúttal javítja a belső terekben a komfortérzetet is. Nemcsak a külső hideg ellen hőszigetel, hanem a nyári hőség ellen is hatásos védelmet biztosít. A Rockwool DELTAROCK olvadás-pontja 1000 C° feletti, és „nem éghető (A1)” besorolású.
A Rockwool DELTAROCK kőzetgyapot éklemez öregedésálló, nem korhad, nem zsugorodik és nincs hőmozgása. Rovarok, madarak és rágcsálók nem tesznek kárt benne. A Rockwool DELTAROCK kiváló minőségét az ISO 9001 szerinti szigorú gyártóművi és független külső minőségellenőrzés szavatolja. A Rockwool DELTAROCK magyar termék.