A megfelelő tetőtéri ablak kiválasztása

A VELUX kínálatában sokféle ablaktípus és méret található, melyek egyenként vagy csoportosan is beépíthetők, felszerelhetők árnyékolókkal, elektromos működtetéssel akár utólag is. Ahhoz azonban, hogy a felhasználó számára a legjobb megoldást kínálhassuk, lényeges a szempontok körültekintő kiválasztása.


Fényviszonyok a tetőtérben

A tetőtérben kialakuló fényviszonyokat több összetevő is befolyásolja. A hatósági előírások mellett a bevilágító felületek mérete, elhelyezése és a különböző tetősíkokon való elosztása mind-mind átgondolandó. Emellett a kitekintés lehetőségét is biztosítani kell, miközben a mélyebben fekvő terek is világosak maradnak.

A tetőablak méretének kiválasztása

A fényviszonyok mellett a az ideális kitekintés is igen fontos szempont egy tetőtéri ablak kiválasztásánál. De mi alapján lehet meghatározni, hogy mekkora ablakra van szükségünk?

Hogyan működtessük tetőtéri ablakunkat?

A VELUX tetőtéri ablakok manuálisan, kézi és elektromos távműködtetéssel is nyithatók-zárhatók. Az sem közömbös a kényelmes felhasználás szempontjából, hogy alsó vagy felső nyitószerkezettel rendelkezik az ablak.

A tetőtér szellőztetése

A tetőtérben különösen fontos a megfelelő módon végrehajtott renszeres szellőztetés, ehhez szeretnénk néhány tanáccsal szolgálni.

A helyes ablakbeépítési magasság megválasztása

Tetőterek beépítésénél az egyik leggyakoribb kivitelezési hiba  – a tetőtéri ablak méretének rossz megválasztása mellett – az ablak helytelen magasságba történő beépítése.